Wie zijn wij

In het navolgende een korte beschrijving van enkele collega’s zowel nationaal als internationaal:

Jenna Wijngaarde

Jenna Wijngaarde (1977) studeerde Agrarische Productie aan de Anton de Kom Universiteit. Ze specialiseerde zich vervolgens aan de Universiteit van Wageningen waar ze in 2005 haar MSc graad behaalde in Food Quality Management. Als Food Quality expert houdt Jenna Wijngaarde zich bezig met de veiligheid van ons voedsel en kwaliteitsbeheer in de voedselketen. Daarbij gaat het om het analyseren en evalueren van de hele agri-voeding kolom, zowel in technologisch als in management opzicht. Daarnaast heeft ze de opleiding tot 'lead auditor' afgerond, wat haar in staat stelt te beoordelen of productieprocessen in bedrijven in overeenstemming zijn met wettelijke en internationale kwaliteitseisen.

Sinds oktober 2006 heeft Jenna de leiding van de Surinaamse vestiging van Capricorn Projekt. Capricorn is een van oorsprong Nederlands adviesbureau voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van landbouw, veeteelt, voedselproductie en natuurbeheer.

Behalve met het managen van het bedrijf, houdt Jenna zich bezig met het uitvoeren van bedrijfsinspecties en audits bij bedrijven en instellingen die willen voldoen aan de internationale normen (GMP, HACCP, BRC, IFS, ISO22000 en andere) voor de voedingsmiddelen-producerende en -verwerkende industrie. Daarnaast geeft ze cursussen op het gebied van voedselveiligheid, en geeft ze voorlichting aan het grote publiek over voedselveiligheid en voedselkwaliteit. In de periode 2007-2008 heeft ze tweewekelijkse een column in het Dagblad Suriname ("Tijd voor Kwaliteit").

terug
Rob Partiman

Rob Partiman (1942) studeerde Werktuigbouwkunde in Utrecht. Hij is meer dan 20 jaar bij Suralco werkzaam geweest en was betrokken bij veiligheid, mileu en Quality Management. Als oprichter en directeur van het Safety Technology Institute die zich specialiseert in het begeleiden, het verlenen van advies en leveren van diensten op het gebied van bedrijsgezondheidzorg, veiligheid(OHSAS 18000), milieu(ISO 14000)en “total quality mangement”.

Rob Partiman is onder andere betrokken geweest bij het begeleiden naar en het certificeren van Staatsolie Maatschappij (ISO 9001), de Surinaamse Brouwerij (ISO 9001) en diverse Health & Safety programs bij de Suralco,EBS,Havenbeheer, SHELL Suriname, CCC Group Inc. Suriname,CKC.

Safety Technology Insitute NV mag diverse bekende Surinaamse bedrijven tot zijn klanten rekenen. In 2006 ging Safety Technology Institute NV een samenwerking aan met Capricorn Projekt BV onder de naam R&R Cari-Q.

terug
Rob de Rooij

Rob de Rooij (1947) studeerde Diergeneeskunde met specialisatie Dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht, Nederland. Hij heeft meer dan 30 jaren professionele ervaring in dier ziekte controle, dier gezondheid en dierlijke productie als ook meer dan 15 jaren ervaring als directeur van adviesbureaus en project directeur.

Rob de Rooij is oprichter van bedrijf en directeur, senior consultant van RDP Livestock Services BV, later GRM  International BV geweest. Hij heeft in een groot aantal landen in Afrika, Azië, Oost en Centraal Europa implementatie en supervisie van werkzaamheden uitgevoerd.

terug
Francine van Rossem

Francine van Rossem (1955) studeerde Vrije Studierichting Veterinaire wetenschappen met specialisatie Voedingsmiddelenhygiëne van Voedingsmiddelen van Dierlijke Oorsprong. Tijdens haar studie was zij docente aan de Slagersvakschool in Utrecht. Ze heeft bij het Bedrijfschap Slagersbedrijf onder andere de hygiënecode voor het slagersbedrijf geschreven welke later door het Ministerie van VWS als branchecode werd goedgekeurd. Na het bedrijfschap werd zij statutair B.V. directeur van varkensslachterij N.V.C. te Almelo.

Vanaf 1991 vestigde zij zich als zelfstandig adviesbureau, met kernactiviteit het realiseren van allerlei soorten kwaliteitssystemen in de voedingsmiddelenindustrie.

De laatste jaren audit zij veel in de zorg voor het Keurmerkinstituut , de koploper in HKZ-certificaten. Als expert heeft ze verschillende projecten van de EU op het gebied van voedselveiligheid uitgevoerd. Francine is vanaf 2007 de directeur van TrusQ, hét samenwerkingverband van een aantal grote voederleveranciers.

terug
Dobrina Marcheva

Dobrina Marcheva (1980) heeft met succes haar MSc Degree in Voedseltechnologie behaald aan de Universiteit voor Voedseltechnologie in Bulgarije. Daarnaast heeft ze de opleiding van ‘Lead auditor’ afgerond.

Marcheva heeft uitgebreide praktische ervaring met de implementatie, integratie en interne controle van GMP, HACCP en ISO 900. Ze heeft als ondersteunend lector in de opleiding van gezondheidsinspecteurs over voedselveiligheid in Macedonië (USAID project) gefunctioneerd, zo ook de GMP en HACCP opleiding van voedsel bedrijfsexploitanten in Sarajevo, Bosnië en Herzegovina.

terug
Michiel(Chiel)Grootveld

Michiel (Chiel) Grootveld (1942) afgestudeerd in Bedrijfseconomie en heeft ook de opleidingen management en chemisch analist gevolgd. Als consultant verstrekt hij adviezen op het gebied van visbewerkingsproces, verpakkingsmethoden en technieken, marktbewerking en hygiëne voorschriften.

Chiel heeft jarenlang de functie van bedrijfsleider bekleed in een visconservenbedrijf. Specialist op het gebied van onder andere het verduurzamen van vis: zouten, vriezen en roken/drogen van vis.

Michiel Grootveld heeft als consultant gewerkt aan diverse internationale projecten. Niet alleen adviserend, zo heeft hij ook trainingen verzorgd voor het roken van vis.

terug

Capricorn Projekt levert maatwerk als u op zoek bent naar kwaliteit